Yeni Ürün
Mehmet Ö. /Kod 3/ Aydın Karacasu Yöresi .
Uyarı: Stoktaki Son Ürün!
Stoğa Gireceği Tarih :
Lokman hekimin "ye" dediği zeytinyağının, insan sağlığı açısından çok büyük faydaları vardır. Akdeniz'de, zeytinyağı 4000 yıldır sağlık iksiri olarak benimsenmişti. Zeytinyağı, içerisinde A vitamini, E vitamini, D vitamini, K vitamini, Oleik Asit ve insan sağlığına faydalı çok sayıda aminoasit ve mineral barındırmaktadır. Kemikleri güçlendirmede sütten daha faydalıdır. Kandaki HLD dediğimiz iyi huylu kolesterol düzeyini arttırır. Sızma (rafine edilmemiş ve saf) zeytinyağı, serbest radikallerin yaratabileceği hasarlara ve kanser oluşumuna karşı güçlü antioksidan etkilere sahiptir. İçerdiği antioksidan elementler, hormonlara, hücre farklılaşmasının gelişimine ve hücre zarının oluşumuna destek olurlar. Prof. Dr. Canan Karatay ” Zeytinyağı, doğanın yetişkinlere sunduğu ana sütüdür” der. Çünkü zeytinyağının kimyasal yapısı, anne sütünün kimyasal yapısıyla hemen hemen aynıdır.
Zeytinyağının kanseri önlediğine dair ciddi veriler bulunmaktadır. Dünyanın en önemli kanser ilacı köpekbalığı kıkırdağındaki çıkan sgualene adlı maddedir. Bu madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur Günde 100 cl. zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini % 50'ye yakın azaltmaktadır. Zeytinyağının faydaları ile ilgili müspet bir örnek vermek gerekirse, bolca zeytinyağı tüketen Yunanistan, İspanya ve İtalya kadınlarında meme kanserine az rastlanırken, ortalamanın epey altında zeytinyağı tüketen diğer Avrupa ülkelerinde ise meme kanseri vakaları çok daha fazla görülmektedir. Türkiye, dünyanın 6. büyük zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen, kişi başı tüketimde yıllık 2 litre ile beşinci sıradadır. En çok zeytinyağı tüketen ülke ise kişi başına 14.3 litre ile Yunanistan'dır.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA bile sonunda gerçeği kabullenip, günde 2 çorba kaşığı zeytinyağı içmenin, koroner kalp rahatsızlığı(CHD) riskini azalttığını duyurmuştur. Zeytinyağı içerdiği selenyum ile kalp-damar hastalıkları riskini azaltır ve hastalık oluştuktan sonra tekrar oluşumu engeller. Damar sertliği ve kalp krizi (enfarktüs) riskine karşı en etkili doğal ilaçlardandır. Örneğin ömürleri boyunca bol miktarda zeytinyağı tüketen Ayvalık halkında kalp krizi ve buna bağlı ölümlerin görülme oranı çok azdır. Çünkü hayvansal yağların tersine kalp dostudur ve kandaki kolesterol miktarını, dolayısıyla da kalp krizi riskini azaltır. Kan plateletlerinin toplanmasına engel olarak kan pıhtılaşması riskini de yok eder.
Zeytinyağının, yoğun biçimde oleik asit içermektedir ve bu asit ilaç sanayinde özellikle anitibiyotik yapımında kullanılmaktadır. Son yıllarda, zeytinin yapısında bulunan ve yakın zamana kadar dikkate alınmayan önemli maddeler üzerinde, bilimsel çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Bu maddeler, zeytin proteinleri içerisinde bulunmaktadır. Dr. Juan Ruano ve meslektaşları, fenol açısından zengin zeytinyağı ile içeriğinden fenol kaldırılmış zeytinyağının etkisini karşılaştırdı. Fenol oranı yüksek zeytinyağından yapılmış yemekleri tüketen katılımcıların, kan damarlarındaki fonksiyon ve yanıt verme durumunun çok daha gelişkin olduğu görüldü. En fazla fenol, sızma zeytinyağlarında (saf) bulunuyor.
İçerdiği vitaminler ve başlıcası oleiprine omak üzere faydalı maddeler hücre yenileyici özelliklere sahip olduğu için zeytinyağı, yaşlılık tedavisinde de kullanılıyor. Sadece cildimizdeki değil tüm vücudumuzdaki hücrelerin yenilenmesini hızlandırıyor.
Amerika'nın ünlü beslenme uzmanı Ancel Keys, Akdeniz ülkelerinde damar ve kalp hastalıklarına çok az rastlanmasının nedenini araştırmış ve bütün yemeklerde sadece natürel sızma zeytinyağı kullanan bu hastalarda ülser yaralarının kapanma oranının yüzde 55 olduğu saptamıştır. Gastrit ve ülsere karşı korumada etkin yardım sağlar. Hazmı en kolay olan yağ olması dolayısıyla besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak daha iyi çalışmasını sağlar.
Bilimsel araştırmalarda, radyasyon verilmeden önce ciltlerine zeytinyağı sürülen kemirgenlerde, radyasyona etkilerinin çok daha az görüldüğü gözlemlenmiştir. NASA, astronotlarına bol zeytinyağı içeren diyet programları uygulamaktadır.
Akdeniz ülkelerinde yaşayan ve yemeklerinde çoğunlukla zeytinyağı kullanan toplumların 65 yaş üzeri yetişkinlerinde hatırlama oranının diğer ülke yetişkinlerine göre çok daha fazla olduğu saptanmıştır. Beyni besler ve unutkanlığı engeller.
Düzenli zeytinyağı tüketimi arteryal kan basıncını düşürüyor ve kontrol altında tutuyor. "Archives of Internal Medicine" dergisinin, 27 Mart 2000 tarihli sayısında yayınlanan bilimsel bir çalışma, zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini ortaya koymuştur. Bazı araştırmacılar, zeytinyağındaki tekli doymamış yağ asitlerinin önemiyle birlikte, zeytinyağındaki polifenollerin de bir o kadar belirleyici rolü olduğunu düşünüyorlar.
Zeytinyağı saç bakımı için idealdir çünkü saçı besleyen, parlaklık veren, onaran, güçlendiren sabit yağlardandır. Ayrıca saç üzerinde ince bir tabaka oluşturarak hava kirliliği, toz vb. gibi çevresel olumsuz faktörlere karşı iyi bir doğal kalkan görevi görür. Saç derisi yeterince yağ üretemediği için aşırı kuruyan cilt, “kepek” adını verdiğimiz deri dökülmelerine sebebiyet verir. Düzenli olarak saçınıza zeytinyağı uyguladığınızda, cildiniz yumuşar ve bir süre sonra kepek şikayetinizin de azaldığını görürsünüz. Zeytinyağı içerdiği saç için faydalı A ve E vitaminleri sayesinde yaşlanmaya bağlı saç dökülmelerini geciktirme konusunda da oldukça başarılı sonuçlar yaratır.
Antik medeniyetlerden beri kullanılan doğal kozmetik ürünüdür. Asitliği düşük natürel sızma zeytinyağı cildi besler, nemlendirir, canlandırır. Kışın deri yüzeyinin kurumasını ve çatlamasını engeller. Derinin foliküllerine penetre olabildiği için, gerek internal gerekse eksternal dokuların yara veya iritasyonunda ve enfeksiyonlara karşı faydalıdır.
Mide duvarlarını koruyucu bir tabakayla sararak mide asitini azaltır. Yemek öncesi veya sonrası içilen bir kaşık zeytinyağı, mideyi korumaya alır.
Zeytinyağı,anne sütündeki faydalı vitamin ve minarellere sahiptir. Bebeklerin beyin gelişimini ve kemiklerinin kuvvetlenmesini de hızlandırmaktadır. A, E, D, K vitaminleri içerir. Bebeklere ek gıdaya geçtikleri 6. aydan sonra, günde 2 tatlı kaşığı kadar mamalarına, çorbalarına, meyve sularına katılarak verilebilir. Bebeklere kaliteli ve doğal bir natürel sızma zeytinyağı verilmelidir.
Şu anki müşteri yorumları.
Üretici Çiftci Kod 03 /Mehmet Ö/Aydın Karacasu Yöresi
Aydının Karacasu ve Kuyucak Yörelerinden yetişen üretiminde ve İşlenmesinde doğal yöntemler kullanılarak sizlere sunuyoruz..
Aydın Karacasu Yöresi İhsan T Ürt Kod :109 Çiftçimizin Kendi Bahçesinin mahsülüdür:Yerli Zeytin,Memecik Zeytin ,Manzelina ve Çekiçge Zeytinlerinden elde edilmiştir.